Deelnemers evenement 2015

De Old School Musical Academy

De Old School Musical Academy is een professionele opleiding tot “Actor”. De Academy heeft twee niveaus: De pre-Academy waarbij leerlingen in eenosma vooropleiding opgeleid worden voor de Academy. Tweede niveau is de Academy waarin de drie musical disciplines, zang, dans en drama op een internationaal niveau worden getraind. Zodat na de training de studenten klaar zijn voor een internationaal (of nationaal) vervolg van hun carrière.

De Academy staat onder leiding van Sue Chaloner. Zij studeerde met succes af aan de Royal Academy of Dance en de Guidhall School of Music & Drama in Londen. Met haar vijftig jaar praktijkervaring en haar academische achtergrond, is Sue Chaloner als geen ander in staat de jonge talenten te motiveren tot het aangaan van een uitdaging en het bereiken van een geweldig eindresultaat.

De grote werken van Willem Shakespeare, het Middeleeuwse drama van de The Tudors. Het is een periode uit de theatergeschiedenis die voor menig acteur als inspiratiebron heeft gegolden. In de musical geschiedenis hebben de jaren veertig met de grote New Yorkse Broadway musicals geleid tot grote musical prestaties over de hele wereld. Deze twee perioden, het grote Middeleeuwse drama en de spectaculaire Amerikaanse show musicals uit de jaren veertig, zijn voor Sue Chaloner de inspiratie voor haar lessen op de Old School Musical Academy.

De Old School Musical Academy is opgezet naar Engels model. Op basis van dit model worden de leerlingen opgeleid tot actors. Een actor is iemand die alle disciplines van het theatervak beheerst: zingen, dansen en acteren. Voor toelating tot deze opleiding moet auditie worden gedaan. Op het moment dat de leerlingen wel over het talent en de motivatie beschikken maar nog niet voldoende niveau hebben komen ze eerst in de pre Academy. Op basis van deze methode heeft Sue Chaloner de afgelopen jaren als regisseur, choreograaf en zangcoach grote musicals als Oliver Twist, Bugsy Malone,The Wiz en de zelf gecreëerde revue Pure Imagination tot een succes gemaakt.

 

Ik ben Louise Schoon, levenskunstenaar.

Draagt het gedicht: “Laat niet het kwaad”, voor.

Louise Schoon, levenskunstenaar
Voor alles wat het leven kleur geeft
W: www.louiseschoon.nl
M: 06-20881861
T: 035-6980678
E: info@louiseschoon.nl

Angelique Wardenier

Operettezangeres
Gaastmeerstraat 24
8226 HV Lelystad.
Tel. 06 54 73 59 41
angelique.wardenier@gmail.com

Angelique Wardenier studeerde aanvankelijk klassiek ballet tot zij in aanraking kwam met de Operette haar eerste rol ging spelen en haar hart verloor aan deze vorm van muziektheater. Zij studeerde zang bij Willem van der Engh kreeg eenmalig een beurs van het Prins Bernhard fonds en volgde daarna zang- en toneellessen bij Lily Loerkens in Amsterdam. Zij studeerde bij Eva Vayi in Budapest en studeert nu nog bij Max van Weegberg.

Ze was 10 jaar werkzaam bij de Hoofdstad Operette en is de vaste zangeres van het ensemble “ Wiener Tradition “ waarmee zij met o.a. haar partner, de Tenor Henk Kreukniet , en de Sopraan Wilma Driessen een groot aantal optredens verzorgde in binnen- en buitenland.

In de “Dinnershow of the Centuries”,op het mediapark in Hilversum , was ze 3 jaar te bewonderen als één van de “Drie Sopranen “ in een groot klassiek onderdeel van deze fantastische show.

Angelique speelt gastrollen bij diverse gezelschappen, ze heeft ruim 40 Operette – en Musicalrollen gespeeld, o.a. “Der Vogelhändler “.Viktoria und ihr Husar “,”Les Brigands “ “Die lustge Witwe “, “Eine Nacht in Venedig “, “Gianni Schicci “ en vele andere, Ze heeft aan een aantal producties van de Nationale Reisopera meegewerkt en was de allereerste winnares van het tv- programma “Una Voce Particolare “ in 1998.

Angelique regisseert en maakt choreografieën bij diverse Operette verenigingen in het land.

Sinds 2003 is zij vast verbonden aan het prachtige gezelschap “Opera della Casa “ waarmee zij optredens verzorgd in Italië , Frankrijk , Duitsland ,Zwitserland en natuurlijk Nederland.

Malando trio

www.malando.com

Onze répertoire komt grotendeels overeen met het groot Malando gebeuren maar zo een klein formatie heet wel het voordeel van flexibiliteit in tempo’s en geeft de spelers meer ruimte om hun instrumentale kwaliteiten te benutten.

Malando Trio

vlnr: Danny Malando, contrabas – Ernö Olah, viool/zingende zaag – Gert Wantenaar, accordeon/bandoneon

Inge Frimout-Hei

Ik ben Inge Frimout-Hei, harpiste, zangeres, componiste en uitgever van muziekboeken en CD’s.

Ik geef concerten met harp en zang en optredens met mijn speciale acts op stelten ‘Blue Dream World’ en ‘Solicia Gold’. In de multidisciplinaire theatergroep ‘Nektar Ensemble’ ben ik actief als harpist/performer. Met jazz-saxofonist Jos Beeren vorm ik een eigentijds duo.

Omdat ik van zangstemmen houd, heb ik mij gespecialiseerd in het begeleiden van koren, zo werkte ik o.a. met het Dietz Vocaal, Helmonds Kamerkoor, Jeugdkoor Kunstkwartier en de koren Phoenix en Syrinx.

Met heel veel plezier geef ik harples aan kinderen vanaf 6 jaar (waaronder mijn dochter Kyra), maar ook aan volwassenen. Daarnaast geef ik leiding aan mijn eigen jeugd harporkest: het Blue Planet Harp Ensemble.

Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde ik harp bij Edward Witsenburg, met Kamermuziek als specialisatie. Ook studeerde ik zang bij Gerda van Zelm en Jeanne Compagne.

Mijn repertoire reikt van klassiek tot latin, veel bewerkingen die ik speel, schrijf ik zelf.
Het componeren en arrangeren voor de harp is mijn grote passie.

Copyright Stichting Vele Handen voor een Doel © 2024. KvK: 56032161 - Boomkleverlaan 88 - 1403CE Bussum